Сръбският Цървена звезда очаква образуване на дисциплинарно разследване от ръководството

...
Сръбският Цървена звезда очаква образуване на дисциплинарно разследване от ръководството
Коментари Харесай

Звезда налива масло в огъня: Да поискаме всички да застанат зад плакат Косово е Сърбия? ​​​​​

Сръбският Цървена звезда чака формиране на дисциплинарно следствие от управлението на Евролигата по баскетбол по отношение на случая, зародил преди мача от постоянния сезон с литовския Жалгирис.

Това се споделя в изказване на сръбския клуб, оповестено на формалния му уебсайт.

В неделя баскетболистите на Цървена звезда отхвърлиха да се снимат с транспарант в поддръжка на Украйна преди мача против Жалгирис.

След това сръбските играчи бяха освирквани от присъстващите на мача литовски почитатели.

Срещата приключи с победа на отбора от Каунас със 103:98 след продължение.

" Спортен клуб Цървена звезда е представител на Република Сърбия и следва формалната позиция на страната ни по отношение на обстановката в Украйна.

По време на публична връзка с управлението на Евролигата и централата на Жалгирис няколко дни преди мача в Литва, беше казано, че всевъзможни политически дейности ще бъдат неразрешени и никой няма да държи транспарант в цветовете, на която и да е страна, защото това би ни направило участници в манипулирането и политизирането на хуманистичните лозунги.

За страдание, молбата ни да не държим банер, който не е безпристрастен, не беше възложен (може би под нечий натиск) и всичко по-късно беше политически театър, а не спорт и съществено нарушаваше главните правила на Евролигата и на баскетбола ", се споделя в изказването.
ТЕМА преди 23 минути 694 преди 56 минути 200 преди 3 часа 543
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР