Сръбският тенисист Янко Типсаревич защити своя сънародник Новак Джокович заради

...
Сръбският тенисист Янко Типсаревич защити своя сънародник Новак Джокович заради
Коментари Харесай

Типсаревич: Разболя се Григор, а обиждат Новак

Сръбският тенисист Янко Типсаревич отбрани своя съотечественик Новак Джокович поради случаите с ковид на неговия „ Адрия Тур”.

Бившият №8 в света провежда успореден показателен шампионат с този на Ноле в Белград, който назова Източноевропейско състезание. В него се включиха българите Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а след втората седмица позитивни проби за Covid-19 дадоха други участници - Матей Шабанов (Хърв) и Томислав Бъркич (БиХ). Кузманов игра и победи Бъркич, само че пробата на национала ни е негативен.

„ Всички, които атакуват Новак, са лицемери – избухна Типсаревич пред „ Спортклуб”. – Вижте препълнените плажове в Англия, футболистите на Ливърпул, които честват и се прегръщат. Някой се е заразил в Бунделигата, седи си у дома и всички са спокойни. А за нас сякаш са основани други правила. Разболя се Димитров, а наскърбяват Новак. Да забележим, когато на US Open, стартират случаи с ковид, дали отново ще обиждате Джокович? Там ще има 700 играчи. Всички ли ще ги тествате? Или отново дилетант ще ви е отговорен?”.

Относно шампионата в своята академия, Янко разяснява: „ Препоръчах на всички тенисисти да се тестват, а в случай че се усещат зле, да се извърнат към доктор. Всички мъже към този момент си отпътуваха, в този момент ще играят дамите. Аз също дадох проба, а сътрудниците ми се тестваха по няколко пъти. Грижим се за сигурността, само че не можем да направляваме всички. Някои момчета се разхождат в центъра и след това се връщат да играят. Трябва самите те да бъдат по-отговорни”.

Турнира към този момент отхвърли френската звезда от сръбски генезис Кристина Младенович. " Благодаря за поканата. Сигурна съм, че уредниците се пробват да подсигурят нашата сигурност, само че последните събития демонстрират, че да пътуваш и играеш към момента е рисково. Надявам се, че един ден ще играя в Сърбия”, написа в Инстаграм Кики, която предишния сезон оглави ранглистата на двойки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР