Сръбският тенисист Новак Джокович за рекорден шести път стана "Спортист

...
Сръбският тенисист Новак Джокович за рекорден шести път стана "Спортист
Коментари Харесай

Новак Джокович е Спортист на Балканите за 2019 г. в анкетата на БТА

Сръбският тенисист Новак Джокович за рекорден шести път стана "Спортист на Балканите " в анкетата на Българската Телеграфна Агенция, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

В 47-то обичайното допитване за 2019 участваха националните организации на страните от района - Българска телеграфна агенция (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).
В тройката са още баскетболисът Янис Антетокунбо (Гърция) и тенисистката Симона Халеп (Румъния). От българите, състезателката по битка Тайбе Юсеин е класирана на шесто място, а гюлетласкачката Радослава Мавродиева е девета.
Джокович заслужи наградата откакто завоюва трофеи от "Големия шлем " - в Австралия, и в "Уимбълдън ", през 2019 година, както и общо пет трофея в Тура на АТП. Той беше и в основата на триумфа на Сърбия в пръвия екипен шампионат по тенис за мъже АТП Къп. Джокович единствен беше посочен в анкетните карти на всичките 10 взели участие национални организации и получи общо 73 точки.
Баскетболистът Янис Антетокунбо имаше основна роля за първото място на тима си "Милуоки " в постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация, като беше определен за най-полезен състезател (МВП) в лигата и взе участие в Мача на звездите.
Симона Халеп стана шампионка в "Уимбълдън ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР