Сръбският Регулаторен орган за електронните медии (РEM) забрани излъчването на

...
Сръбският Регулаторен орган за електронните медии (РEM) забрани излъчването на
Коментари Харесай

Защо забраниха предизборен клип на Вучич?

Сръбският Регулаторен орган за електронните медии (РEM) забрани излъчването на избирателен клип на партията на президента Александър Вучич с болшинство гласове, удостовери Юдита Попович, заяви в. „ Данас “.
В спорното предизборно видео на СПП под мотото „ За нашите деца “ основните настоящи лица са ръководителят на партията Александър Вучич и шестгодишно момиченце. Парламентарни избори в страната предстоят през юли.
Забраненият клип можете да видите в идващото видео:

Попович съобщи, че е неприемливо децата да се употребяват за политическо разпространение.
„ Недопустимо е децата да се употребяват като обекти в нечии политически послания и за политическо разпространение. В този случай няма индивидуализация, само че терминът дете и деца се употребява като средство за постигане до родителите им “, предизвести тя.
Съветът на РЕМ подреди на електронните медии да преустановят излъчването на предизборния видеоклип на Сръбската прогресивна партия (СПП), в който президентът Александър Вучич е с дете, защото това не е в сходство с Правилника за отбрана на малолетните.
" Всяко по-нататъшно лъчение ще бъде основа за налагане на ограничения в сходство със Закона за електронните медии ", се споделя в изказването на този орган, в което се показва, че Съветът на РЕМ е взел такова решение на днешната електронна сесия.
Според РЕМ предизборният клип на СПП нарушава правилника, съгласно който „ е неразрешено потреблението на присъединяване на малолетни лица в програмата за политически цели или по различен метод да се злоупотребява с това присъединяване. "
Посочва се също, че Съветът на РЕМ решил да уведоми телевизия H1, че видеоклипът не е в сходство с този устав.
Програмният шеф на H1 телевизия Югослав Чосич съобщи, че малкия екран е поискала тълкувание от Съвета на РЕМ на правилника. Същият отговор е бил потърсен и от регулаторните органи в Люксембург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР