Сръбският президент заяви, че AirSerbia ще се върне към един

...
Сръбският президент заяви, че AirSerbia ще се върне към един
Коментари Харесай

Сърбия намалява полетите до Москва

Сръбският президент съобщи, че AirSerbia ще се върне към един полет на ден до Москва след рецензиите, че националният транспортьор на страната нарушава възбраната на Европейския съюз за полети до Русия и се възползва от войната в Украйна.

Откакто преди повече от две седмици стартира съветската инвазия, AirSerbia удвои броя на полетите до съветската столица и вкара по-големи самолети, с цел да усили броя на местата за тази трансформирала се в най-печеливша дестинация, заяви Ройтерс.

Освен някои турски превозвачи, сръбската самолетна компания е единствената европейска компания, която продължава да лети до Русия, откакто Европейски Съюз разгласи възбрана за интернационалните полети след нахлуването на Владимир Путин в Украйна. Това провокира рецензии както от страна както на Европейски Съюз, по този начин на Украйна.

" Сърбия е единствената в Европа с отворено небе към Русия ", написа в Туитър украинският заместник-министър на външните работи Емине Джепар. " Правенето на пари от (украинска) кръв е неприлично за страна кандидатка за участие в Европейски Съюз ".

Популисткият президент на Сърбия Александър Вучич съобщи, че AirSerbia ще се върне към един полет до Москва дневно след " лова на вещици " против страната му.

" И дали тези, които водят преследването против Сърбия по отношение на полетите до столицата на Русия, ще бъдат удовлетворени от това? " попита Вучич по време на телевизионно изявление през уикенда.

Той сподели, че " никой няма да засегне тези от НАТО, които са частично в Европа и частично в Азия и имат 30 пъти повече полети до Москва, в сравнение с Сърбия ", като имаше поради Турция.

Вучич не сподели по кое време ще стартира намаляването на полетите. В неделя имаше два полета на AirSerbia за Москва.

Въпреки че публично се стреми към участие в Европейски Съюз, Сърбия отхвърля да вкара интернационалните наказания против своя съдружник Русия. Представители на Европейски Съюз неведнъж са предупреждавали Сърбия, че в случай че желае да се причисли, ще би трябвало да се съобрази с външната политика на блока.

Доминиращите в Сърбия следени от страната медии неизбирателно популяризират военната агитация на Москва, създавайки мощни пропутински настроения измежду сръбските ултранационалисти и извънредно десни групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР