Сръбският президент Вучич говори за планове за закупуване на петрол

...
Сръбският президент Вучич говори за планове за закупуване на петрол
Коментари Харесай

Вучич разказа за търсенето на алтернатива на горивата от Русия

Сръбският президент Вучич приказва за проекти за закупуване на нефт от Венецуела и въглища от Индонезия

Сръбският президент Александър Вучич сподели в изявление за Ройтерс, че Сърбия търси опция на съветското гориво и възнамерява да купува нефт, в това число от Венецуела, както и въглища от Индонезия.

„ Ще вземем иракски (петрол)... Ще се опитам да договарям и с Венецуела. Бихме го взели на всички места. Ние не сме придирчиви “, сподели президентът.

По неговите думи, Сърбия възнамерява също да внася нефт от Азербайджан през идната година и е нараснала оптимално запасите от газ в газовите си складове, заради което запасите би трябвало да са задоволителни за повече от 60 дни.

Вучич добави, че страната желае да закупи към 2 милиона тона въглища от Китай и Индонезия за топлоелектрическите си централи, които генерират към 70% от електрическата енергия в Сърбия.

По-рано Вучич, разяснявайки обстановката с енергийната рецесия, сподели, че Европа няма да преживее спора в Украйна, в случай че той продължи най-малко още една година. По негово мнение, при такива цени на газа никой в Европа не може да се оправи със сегашната обстановка. Белград въпреки всичко съумя да попълни запасите от газ по-рано, подкрепят от доставките от Русия. Той добави, че в противоположен случай Сърбия към този момент би банкрутирала.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР