Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Александър Вучич: Сръбското МВР потвърди, че не е имало „избиратели фантоми“ на вота

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели през днешния ден, че Министерството на вътрешните работи е прегледало всички бюлетини на гласоподаватели, които част от опозицията дефинира като „ фантоми “, и е открило, че всички са били вписани в изборните описи, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция. Вучич съобщи, че нови избори ще има не по-рано от 2027 година

По-рано тази седмица проевропейското опозиционно придвижване „ Сърбия против насилието “ упрекна ръководещата Сръбска прогресивна партия, че е провела регистрацията на поданици на други градове в Белград, с цел да гласоподават на предварителните локални и парламентарни избори на 17 декември. Премиерът в оставка Ана Бърнабич отхвърли обвиняванията, а през днешния ден в послание към обществеността Вучич още веднъж отхвърли партията му да е направила каквито и да е изборни операции.

Според сръбската неправителствена организация ЦРТА, която наблюдаваше изборите в Сърбия, на изборите на 17 декември е имало проведена миграция на гласоподаватели в мащаб, който решаващо е повлиял на изхода от локалните избори в Белград. От ЦРТА настояват, че гласоподаватели са пристигнали проведено от разнообразни елементи на Сърбия (напр. от Панчево, Валево, Чачак, Аранджеловац, Смедерево, Вършац, Нови Сад и др.), както и от Косово, Босна и Херцеговина и Хърватия. Това, съгласно наблюдаващите от ЦРТА, ускорява съмнението, че локалните избори са били стратегически оповестени единствено в една трета от общините, с цел да се даде опция за краткотрайно пренасяне на гласоподавателите.

Президентът Вучич заяви през днешния ден в обръщението си към обществеността, че тестваните бюлетини са на съществуващи хора, които са правомерно вписани в изборните описи и " нито един от тях не е гласоподавател призрак “. По думите му жителите на босненската Република Сръбска с право на глас в Белград са към 5100.

Вучич означи също, че тази година вотът е минал доста „ по-кротко “ в сравнение с предходните години, макар че голям брой мнения в обществените мрежи сътвориха усещане за безредици в изборния ден.

Президентът съобщи, че няма да почете желанието на част опозицията за отменяне на изборите и прикани депутата от „ Сърбия против насилието “ Мариника Тепич да приключи гладната си стачка, която стартира в понеделник и към която в последните дни се причислиха още няколко депутати.

„ Гладната стачка няма никакъв смисъл, тъй като на никого няма да позволим да открадне волята на народа. Могат да провеждат митинги всеки ден. Мисля, че в последните седем години всекидневно има митинги пред президентството или другаде “, сподели Вучич и дефинира митингите на част от опозицията като дело на „ безотговорни хора “.

Той добави, че чака още през януари да бъде формиран Народното събрание, а до края на февруари и държавното управление. Тъй като към момента не е несъмнено дали ще има болшинство за общинския парламент след локалните избори в Белград, президентът съобщи, че е допустимо да се провеждат повторни избори в столицата.

Миналата неделя сръбските жители избираха 250 депутати в Скупщината, както и представители в 65 града и общини, в това число Белград и самостоятелната област Войводина. Според към момента неокончателните данни на Републиканската изборна комисия обединението " Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. - Сърбия не би трябвало да стопира " води на парламентарните избори с 46,7 % и би получила 128 депутатски места.

Втора е опозиционната проевропейска коалиция „ Сърбия против насилието “ с 23,7 %, което би й отредило 65 депутатски места. Според неокончателните резултати от изборите в Белград на социологическата организация ЦеСид обединението към партията на Вучич има 48 места в общинския парламент, а „ Сърбия против насилието “ – 43 места.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР