Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че Сърбия следи

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че Сърбия следи
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия се въоръжава както другите в региона, а в света вече няма един полицай

Сръбският президент Александър Вучич съобщи в неделя, че Сърбия следи въоръжението на страните в района и прави всичко допустимо, с цел да избегне дестабилизиране и отбягване на спорове в региона, само че би трябвало да се въоръжи, както вършат другите , оповестява хърватската медия " Национал ".

" Винаги съм угрижен и вършим всичко допустимо, с цел да предотвратим дестабилизацията в района ", съобщи Вучич по телевизия Първа.

България, Румъния, Унгария, Хърватия и други по-малки страни също се въоръжават съгласно опциите си , сподели той.

" Можем да забележим кой също въоръжава албанците в Косово , какви хеликоптери търси Черна гора. Следваме всичко това ", изяснява Вучич.

Сърбия не може да се мери с Румъния в парите, които влага в оръжие , нито може да купува системите, които румънците купуват, само че може да се съпоставя със страни като България и Унгария , добавя той.

Той сподели, че в този момент всички по света се въоръжават, " тъй като в света към този момент няма един служител на реда ", само че " има доста играчи ".
 Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си
Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си

Медведев: Стремежите на Съединени американски щати да преобладават над целия свят предизвикват единствено щета

" При такива условия е по-добре да си годзила, в сравнение с бамби ", изяснява той метафорично.

Преди беше " една годзила ", а в този момент има повече по света, тъй като с изключение на Съединени американски щати, Китай и Русия, Индия, Турция , някои африкански страни, Япония, Индокитай... също са на сцената ... Не би трябвало да сме слаба и лесна плячка. Не би трябвало да сме бомби ", разяснява Вучич.

Той оприличи военните на политиката, като сподели, че това е шах с доста играчи .

" Това не са наши врагове, само че те са наши съперници . Във военната боласт би трябвало да имате това, което желаете да се отбраните. Съответно, ние не желаеме да бягаме, само че дали ще има положителни, значими, значими противовъздушни системи - ще има, ще има ли спомагателни модерни дронове - да ", акцентира Вучич.
 НАТО и Военновъздушни сили упражняват Противовъздушна отбрана и радиоелектронна война над България
НАТО и Военновъздушни сили упражняват Противовъздушна отбрана и радиоелектронна война над България

Учението включва и Су-25 за заличаване на земно основани Противовъздушна отбрана

Сърбия " укрепва потенциала, не тъй като се готви за каквото и да било, а е метод да резервира страната ".

Той дефинира неотдавнашната тройна самодейност с Албания и Северна Македония за основаването на " дребен Шенген " и по-тясна икономическа интеграция в района като " доста значима ", защото тя е " по едно и също време мирна и политическа самодейност ", само че " и стопански значима ".

При вчерашното посещаване на съветския министър председател Дмитрий Медведев в Сърбия Вучич повтори, че " връзката на доверието с Русия е на най-високо равнище ".

" Не е нужно да мислим едно и също за всичко, само че за множеството неща мислим еднообразно ", разяснява сръбският държавен глава.
 Сърбия, Албания и Северна Македония дадоха обещание да отворят границите си
Сърбия, Албания и Северна Македония дадоха обещание да отворят границите си

Официални представители разясниха, че концепцията, наречена " дребният Шенген ", ще помогне за усилване на стопанската система и привличане на задгранични инвестиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР