Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не може да

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не може да
Коментари Харесай

Вучич иска великденски богослужения без миряни

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че „ не може да прави изключения и ще изиска патриархът на Сръбската православна черква Ириней, да организира великденски служби без наличието на хора “.
„ Опасността от ковид към момента е огромна и не можем да вършим изключения. Нашата работа е да опазим живота на хората и през днешния ден още веднъж ще прикани патриарх Ириней да изиска богослуженията да се организират, само че без наличието на хора, а и съм убеден, че всички малките екрани ще предадат и по този метод ще спасят живота ни ”, сподели Вучич на конференция дружно с водача на Републикта Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик.
Той добави, че ще съблюдава буквата на закона и няма да попречи на свещениците да организират литургии, за което получи поддръжка от Милорад Додик.
След молбата на СПЦ да позволи наличието на вярващи по време на великденската литургия в неделя, Вучич сподели през вчерашния ден по телевизия РТС, че „ ще предложи на държавното управление полицейският час по време на великденските празници да продължи 84 часа, като стартира в петък в 17 ч. до 05 ч. във вторник.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР