Сръбският президент Александър Вучич заяви, че външният министър на Косово

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че външният министър на Косово
Коментари Харесай

Белград обвинява Прищина, че не е премахнала вносните мита, както обяви


Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че външният министър на Косово Беджет Пацоли е прибягнал до нова машинация, като е оповестил премахването на митата за сръбски артикули, които би трябвало да бъдат разисквани от договарящите екипи на Белград и Прищина, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на БГНЕС.

„ Ще им кажа на чист сръбски език - на вятъра обещавате, няма нищо правилно в това, вземете си записка, напишете рационално предложение и дано да седнем да поговорим “, сподели Вучич в тирада пред жителите в Смедерево, в границите на своята акция " Бъдещето на Сърбия ".

По думите му платформата за разговор на Прищина планува, че " би трябвало да създадем всичко, което желаят и че би трябвало да се задоволяваме с това, което не са създали по-рано ". Вучич съобщи, че „ безнаказаност “ е добра дума за разказване на държанието на политиците в Косово.

„ Какво желаете? Да ни изнудвате? Да не ни мислите за простаци, няма да гледате този филм “, акцентира Вучич. Той сподели на жителите в Косово, че не би трябвало да се тормозят, тъй като Сърбия е с тях.

„ Сърбия не е толкоз слаба, както през 2004 и 2008 година, не е толкоз обезверена, както през 2010 година, когато поискахме решение от Международния съд, и не се държим надменно, а задоволително мощно, с цел да защитим всички наши деца и жители, и това би трябвало да се има поради в интернационалната общественост “, сподели Вучич.

От неговия кабинет оповестиха, че на следващия ден, с премиера Ана Бърнабич и външния министър Ивица Дачич, ще се срещнат с Патриарх Ириней и Синода на Сръбската православна черква. Очаква се тематиката на диалозите да бъде нововъзникналата обстановка с признатата преди два дни платформа за договаряния в Прищина и позицията на Белград.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР