Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в Косово ще има

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в Косово ще има
Коментари Харесай

Вучич: В Косово ще има мир, докато някой не започне да убива сърби

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че в Косово ще има мир, до момента в който сърбите са в сигурност. " Ще има мир, до момента в който някой не нападна физически сърбите и не стартира да ги убива, това не мога да понеса ", споделя Вучич пред сръбската Prva TV.
Президентът е приел решението на косовския въпрос като персонална задача, а сръбското държавно управление го е упълномощило да води договарянията. Той обаче е песимистичен за намирането на решение, защото чака интервенция на непознати страни и разследващи служби, които да осуетят опитите за съглашение сред Белград и Прищина.
" Не съм оптимист за постигането на съглашение, макар че съм подготвен да приказвам с Прищина незабавно откакто митата бъдат отстранени ", споделя сръбският държавен глава.
Вучич твърди, че е " доста изплашен, че този проблем ще остане за нашите деца " и е решен да се бори за разрешването му. " Ще направя всичко, с цел да не се стигне до такава степен. Ще изгубя доста известност, тъй като знам, че е непопулярно, само че ще се боря за съглашение ", увери той.
Президентът даде обещание, че " политически няма да остави този проблем да остане забранен, само че към този момент знае, че ще бъде политически надвит по този въпрос ".
" Ще се боря с цялата си мощ и сърце, само че знам на 99 %, че няма да съумея. Нямам проблем с това в историческия смисъл, само че имам поради действителния живот на нашите хора. Не съм от тези, които желаят всичко да бъде наше, а по-скоро от тези, които са виновни, и този, който съумя да върне Косово към политическата карта на света ", сподели Вучич.
Сръбският президент има концепция за решение на косовския въпрос и даде обещание да го показа „ в същата секунда, когато някой го одобри, а това би трябвало да се направи най-вече от албанците “.
Според него замразеният спор в противоречивата област към този момент не съществува, защото албанците към този момент не го желаят. " Те желаят да консолидират изцяло страната, която са основали през 2008 година ", счита Вучич.
По думите му албанците са нервни и не рядко вършат неправилни решения. Европа и Съединени американски щати го виждат и бързат да решат въпроса, защото се притесняват, че дейностите на албанците могат да доведат до спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР