Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ще осъди признаването на

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ще осъди признаването на
Коментари Харесай

Вучич: Ще осъдя Русия, когато Зеленски осъди агресията на НАТО срещу Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че ще осъди признаването на независимостта на сепаратистки райони в Източна Украйна, когато президентът на тази страна Владимир Зеленски осъди по малкия екран експанзията на НАТО против Сърбия през 1999 година

Това е неговият отговор на изказването на посланика на Украйна в Сърбия Александър Александрович, който сподели, че Украйна и украинският народ чакат Сърбия да осъди вчерашния ход на Русия.

„ Ние сме дребна страна и не желаеме да се лишаваме от опцията да продължим другарствата и по никакъв метод не решаваме ориста на Украйна. Но в случай че това към този момент е по този начин, приканвам господин Александрович да призове президента на страната си Зеленски и да го помоли довечера по малкия екран да осъди ужасяващата и трагична експанзия против Сърбия от Съединените щати, Англия, Германия и други страни. „ Ако го направи, на драго сърце ще приема поканата и ще отговоря на молбите му “, сподели Вучич пред TV Pink в Монако.

Вучич повтори, че политиката на Сърбия е военно неутрална, само че че сръбската политика не е неутрална и че той няма да се откаже от обичайните другарства.

„ Сърбия постоянно е подкрепяла целостта на Украйна и тук няма смяна “, добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР