Сръбският президент Александър Вучич заяви, че очаква Stellantis да произвежда

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че очаква Stellantis да произвежда
Коментари Харесай

Електрическата Fiat Panda ще се прави в Сърбия, твърди Вучич

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че чака Stellantis да създава електрическата Fiat Panda в Крагуевац, оповестява Automotive News.

Вучич споделя още, че производството на електрическия автомобил ще ускори комерсиалния стокообмен сред двете страни над актуалното равнище от 4,6 милиарда евро годишно.

Сръбският президент не показва съответна дата за старт на това произвеждане. Изявлението му пристигна в неделя, откакто се срещна с италианския министър-председател Джорджа Малони.

Очакванията са електрическата Panda да бъде стартирана към средата на 2024 година Тя ще употребява същата платформа Smart, на която е построен и показаният неотдавна Citroen e-C3. Вероятно и цените на модела ще се близки до тези на eC3,което ще рече към 23 300 евро, каквато е стартовата цена на френския модел. След 2025 година ще се появи версия с по-малка батерия и по-малък пробег, само че по този начин стартовата цена ще падне под психическата граница от 20 000 евро, към която всички се стремят.

През 2022 година Stellantis и сръбското държавно управление подписаха контракт на стойност 190 млн. евро за произвеждане на електрически автомобили в Крагуевац, само че тогава не бе казано кой модел ще се прави в Сърбия. В завода преди се произвеждаше Fiat 500L.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР