Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Крим и Донбас винаги

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Крим и Донбас винаги
Коментари Харесай

Вучич: Крим и Донбас са украински

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Крим и Донбас " постоянно ще бъдат украински " . Това заяви " Блумбърг ".

Според него Сърбия през цялото време е декларирала, че не може да поддържа специфична военна интервенция на Руската федерация на украинска територия.

" За нас Крим е Украйна, Донбас е Украйна и ще остане по този начин ", сподели Вучич.

Той съобщи, че най-лошото в този спор занапред следва , и означи, че не е разговарял с съветския президент Владимир Путин от " доста месеци ".

Вучич добави, че неговото държавно управление не постоянно е според с външната политика на Москва.
 Вучич скастри Русия да спре да набира сърби за войната
Вучич скастри Русия да спре да набира сърби за войната

Законът не разрешава присъединяване на сръбски жители в спорове в чужбина

По-рано Вучич съобщи, че Сърбия не може да признае Крим за съветски, тъй като тогава Белград ще би трябвало да даде самостоятелност на Косово, където има огромно сръбско малцинство.

Сърбия, която обичайно е един от най-близките съдружници на Русия в Европа, се пробва да се дистанцира от Москва, защото войната в Украйна обтяга връзките сред двете страни и техните водачи .

В изявление в Белград президентът Александър Вучич отхвърли териториалните искания на Владимир Путин в Украйна и предвижда, че " най-лошото занапред следва " за спора, защото и двете страни се окопават.
 Вучич към момента срещу наказания против Русия
Вучич към момента срещу наказания против Русия

Устояхме на натиска съвсем една година, съобщи президентът на Сърбия

Вучич, който през последните години е имал десетки срещи с Путин и е вземал уроци по съветски език , с цел да може да приказва непосредствено с него, съобщи, че не е разговарял с сътрудника си от " доста месеци ".

Сърбия е към Европейския съюз, който е неин главен търговски сътрудник и вложител, само че също по този начин поддържа комерсиално и военно съдействие с Русия - обичаен славянски и православнохристиянски съдружник.

Сърбия е напълно подвластна от вноса на газ от Русия, а нейният търговец на нефт " НИС " е благосъстоятелност на съветския колос " Газпром ".

Въпреки че неведнъж осъди нашествието на Русия против Украйна в Организация на обединените нации и на няколко други интернационалните форума,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР