Сръбският президент Александър Вучич заяви, че коментарите, които предизвика неговото

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че коментарите, които предизвика неговото
Коментари Харесай

Вучич: Най-добре е сърбите и албанците да решат проблемите си веднъж завинаги

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че мненията, които провокира неговото посещаване в Косово, са " памфлети " и че за Сърбия би било най-добре сърбите и албанците да решат своите проблеми един път вечно, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

В авторски текст за в. " Блиц " Вучич написа, че неговата политика е ориентирана срещу " митовете ", популяризирани от левицата, десницата или другите страни на Балканите, като да вземем за пример, че за страните от района Сърбия " постоянно е отговорна и постоянно желае да се уголемява за сметка на другите и да превзема Балканите ".

" Това, че споделих ясно, че желая да " превземаме " с преносими компютри, познания, книги и химикалки, и то не Балканите, а бъдещето, беше подценено. Точно както част от обществеността в Сърбия прескочи обстоятелството, че по време на визитата си в Косово ясно направих разграничаване от политиката на Милошевич ", написа Вучич.

Сръбският президент уточни, че това не се вписва в мнението на една част от хората в Сърбия, което се базира на предпоставката, че той е неприятен и е за война, и добави, че " коментаторите, които пишат памфлети ", пропущат моментите, които не им правят работа и не се връзват с " мита за злия Вучич ".

" Затова чуват единствено това, което желаят, а не което е казано. Защото не им прави работа Сърбия, която е естествена, Сърбия на компромисите, Сърбия, която желае да откри мястото си в света с работа и познания, а не с оръжие ", акцентира Вучич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР