Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Европа сама е виновна

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Европа сама е виновна
Коментари Харесай

Александър Вучич: Европа сама е виновна за енергийната криза

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че " Европа сама е отговорна за енергийната рецесия. Това нямаше да се случи, в случай че европейците бяха сключили дълготрайни контракти за доставка на газ от Русия в точния момент ". Това мнение изрази президентът по време на диалога си с публицисти, представен от " Российская газета ", представена от " Фокус ".

Според него няколко фактора са довели до повишение на цените: въвеждането на нови въглеродни такси, дефицит на газ в международен мащаб, защото китайците пренасочиха целия полутечен газ към страната си, също така доста страни са дали на своите промишлености газ на най -ниски цени когато излязоха от пандемията, с цел да подтикват икономическия напредък.... " Но в това време множеството страни даже не се замислиха за нуждата от подписване на дълготрайни контракти за доставка на синьо гориво, " съобщи сръбският президент.
свързани новини1959на 19.09.2014
Според Вучич светът ще бъде изправен пред огромна енергийна рецесия в близко бъдеще. Сръбските жители обаче не би трябвало да се тормозят, те ще имат топли домове, задоволително електричество и газ и цените няма да се повишават. Както оповестява организация Tanjug, президентът е заречен да направи всичко, с цел да отбрани стопанската система оптимално от покачването на цените на силата.

Според Вучич, Сърбия води договаряния с Русия за доставката на газ на понижени цени. " Важно е да се удължи дълготрайното съглашение с руснаците и да се подсигурява, че цената ще остане на настоящето равнище от 270 $, което е доста значимо за промишлеността ", сподели президентът.

Той напомни също, че от 1 октомври Сърбия се трансформира в директна страна за газ с помощта на газопровода „ Балкански поток “, издигнат макар " натиска на Запада ", приключва " Российская газета ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР