Сръбският президент Александър Вучич твърди, че имал доказателства, че някакви

...
Сръбският президент Александър Вучич твърди, че имал доказателства, че някакви
Коментари Харесай

Вучич видя германска връзка в протестите срещу него

Сръбският президент Александър Вучич твърди, че имал доказателства, че някакви немски фондации раздават пари за митингите в страната.

" Това нещо аз персонално съм им го казвал в очите. А те по какъв начин реагират: мълчат. " -каза Вучич в изявление за локалната телевизия " Първа ".

Според него, " в случай че сходно нещо той е бил споделил в Германия, там щяла да избухне гражданска война, тъй като по този метод това би означавало, че Сърбия се намесва в техните избори ". " Сърбия потвърди, че никой няма да управлява нейното държавно управление ", сподели още Вучич. Той твърди, че на " вчерашния митинг в Белград против насилието е имало 4200 души ".

Известният сръбски посланик и някогашен дипломат на страната в Брюксел Душко Лопандич съобщи, че " Вучич продължава с вербалното принуждение, против което стачкуват стотици хиляди души по улиците на сръбските градове ". " С митингите си жителите ясно демонстрираха какво мислят по този въпрос ", сподели Лопандич пред в. " Данас ". Според него " от 2016 година Сърбия не е постигнала никакъв прогрес по пътя на евроинтеграцията си ".

Снощи за девети път от началото на май хиляди хора излязоха по улиците на Белград и други градове в Сърбия, с цел да изразят недоволството си от повишаването на насилието, изключително след двете всеобщи убийства на територията на столицата единствено за два дни, при които починаха 18 души, най-вече деца и младежи. След като се събраха пред Скупщината на Сърбия в столицата, стачкуващите, водени от част от опозицията, се насочиха към постройката на телевизия " Пинк ". На митингите под мотото " Сърбия против насилието " опозицията упорства за промени в държавното управление и по-решителни дейности на държавните органи за решение на най-големите обществени проблеми, на първо място насилието в обществото.

Телевизия „ Пинк “ е една от медиите, упрекнати от опозицията и участниците в митинга, че злоупотребява с националния ефир и предизвиква насилието в информационно-развлекателната си стратегия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР