Сръбският президент Александър Вучич смята, че интензивността на бойните действия

...
Сръбският президент Александър Вучич смята, че интензивността на бойните действия
Коментари Харесай

Вучич очаква военните действия в Украйна да се ожесточат

Сръбският президент Александър Вучич счита, че интензивността на бойните дейности в Украйна ще се ускорява. Според него преди няколко месеца " изглеждаше ясно, че Украйна, с голямата поддръжка на Запад, печели ", само че в този момент нещата " към този момент не са толкоз ясни ". Както означи сръбският водач, в този момент страната му се намира сред Русия и Запада като сред чук и наковалня.

" Сраженията ще бъдат доста по-тежки, макар че към този момент са доста, доста интензивни. Мога да напиша доста книги за това. А натискът върху нас ще бъде два или три пъти по-силен, ужасно заплашителен напън върху Косово и Метохия ", съобщи Вучич пред телевизия Prva.

Сръбският президент счита, че Русия и западните страни се пробват да сложат завършек на спора през идващите пет-шест месеца поради предизборни акции. Русия и Съединени американски щати ще проведат президентски избори през 2024 година, а Полша и Обединеното кралство ще проведат парламентарни избори надлежно през 2023 и 2024 година " Западът се нуждае от това руснаците да нямат достъп до Балканите до тогава. Руснаците не могат да позволен Западът да има толкоз комфортна позиция... Нашата Сърбия ще бъде безусловно сред чука и наковалнята ", сподели Вучич.

Сърбия не оказва военна поддръжка на Украйна, само че изпраща филантропична помощ. Страната не постанова антируски наказания, макар че е подложена на напън от страна на Европейски Съюз да се причисли към глобите, наложени от съюза. На Общото заседание на Организация на обединените нации през 2022 година обаче Белград поддържа резолюция, осъждаща съветските дейности в Украйна. Вучич заяви, че това е належащо, с цел да остане страната му на интернационалната сцена./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР