Сръбският президент Александър Вучич съобщи на пресконференция в Париж, че

...
Сръбският президент Александър Вучич съобщи на пресконференция в Париж, че
Коментари Харесай

Вучич получил подкрепата на Макрон за търсене на компромис с Косово

Сръбският президент Александър Вучич заяви на конференция в Париж, че е разговарял през днешния ден с френския си сътрудник Еманюел Макрон за двустранните връзки, другарството сред Сърбия и Франция и за косовския проблем, заяви сръбската национална телевизия РТС.

Вучич сподели, че е получил поддръжката на Макрон за намиране на компромисно решение в договарянията с косовските албанци.

" И то освен да запазим мира за година-две, а за дълготраен мир, с цел да можем да се концентрираме върху икономическия прогрес ", посочи Вучич.

Той акцентира, че съдействието сред Сърбия и Франция непрекъснато се уголемява и от ден на ден френски компании вършат положителни покупко-продажби със Сърбия.

Вучич честити на Макрон успеха на Франция на международното състезание по футбол, а Макрон от своя страна честити за успеха на Новак Джокович на шампионата Уимбълдън.

Френският президент съобщи, че Париж ще помогне на Сърбия при решаването на най-трудните въпроси в процеса на европейска интеграция.

Макрон благодари за съдействието на Сърбия в битката с тероризма, проведената престъпност и незаконната миграция и за поканата да взе участие на 11 ноември в Белград на отбелязването на 100 години от Първата международна война.

Сръбски медии означиха, че срещана на Вучич и Макрон е траяла близо час вместо плануваните 25 минути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР