Сръбският президент Александър Вучич призна, че е знаел за бягството

...
Сръбският президент Александър Вучич призна, че е знаел за бягството
Коментари Харесай

Вучич призна, че знаел за бягството на Груевски

Сръбският президент Александър Вучич призна, че е знаел за бягството на някогашния македонски министър председател Никола Груевски и че той ще мине през сръбска територия, съобщи БГНЕС.
" Със сигурност някой ще ни счита за най-хубавите в света, в случай че кажем, че сме отговорни за това, че не сме арестували някогашния македонски министър председател. Вероятно трябваше да го задържим без да има интернационална заповед за арест, която дойде 48 часа, откакто той напусна страната ни ", сподели Вучич по време на изключителна конференция в президентството късно нощес.
Според него " Сърбия съблюдава интернационалното право и заради тази причина за доста хора тя е отговорна ".
Груевски избяга от Македония на 11-ти ноември. Той мина границата с Албания и оттова пътува с унгарска дипломатическа кола през Черна гора и Сърбия, с цел да дойде в Будапеща. На 20-ти ноември някогашният македонски министър председател заяви, че е получил политическо леговище. Той има двегодишна ефикасна присъда, която би трябвало да изтърпи в Македония. Груевски е разследван по още няколко каузи за тежки закононарушения и корист с власт по време на 10-годишното си ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР