Сръбският президент Александър Вучич пристигна на посещение в Китай, където

...
Сръбският президент Александър Вучич пристигна на посещение в Китай, където
Коментари Харесай

Сърбия с договори за 1.5 млрд. долара китайски инвестиции

Сръбският президент Александър Вучич дойде на посещаване в Китай, където ще има срещи с президента Си Цзинпин и премиера Ли Къцян, съобщи Танюг.
Китайският президент ще участва на подписването на съглашения със Сърбия, което съгласно домакините той в никакъв случай не прави.

В сръбската делегация, водена от Вучич, са министърът на строителството, превоза и инфраструктурата Зорана Михайлович, министърът на финансите Синиша Мали, министърът на минната индустрия и енергетиката Александър Антич и шефът на централната банка Йоргованка Табакович.

По време на визитата си, което ще продължи до 19 септември, Вучич ще взе участие в Световния стопански конгрес, прочут като " летен Давос ".

Сръбският президент ще се срещне с представители на огромни китайски компании и банки.

Китай е един от огромните вложители в Сърбия, основно в инфраструктурни планове. Малко преди визитата на Вучич китайска компания бе определена за стратегически сътрудник на най-големия минно-металургичен комбинат в Сърбия РТБ Бор.

Очаква се президентите на двете страни да парафират специфичен пакет от минимум 10 стопански контракта, с които Сърбия с изключение на решението за Бор ще си обезпечи капитални вложения в региона на инфраструктурата, превоза, селското стопанство, промишлеността и осведомителните технологии на стойност над 1.5 милиарда $.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР