Сръбският президент Александър Вучич посрещна днес френския си колега Еманюел

...
Сръбският президент Александър Вучич посрещна днес френския си колега Еманюел
Коментари Харесай

Макрон в Белград: Искаме заедно да отворим нова страница

Сръбският президент Александър Вучич посрещна през днешния ден френския си сътрудник Еманюел Макрон с самун и сол на белградското летище "Никола Тесла ", съобщи Танюг.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е пристигнал в Белград, с цел да обърне нова страница, да удостовери другарството и да гради нови партньорства със Сърбия.

"Искаме дружно да отворим нова страница ", сподели Макрон на летището, където с президента Александър Вучич откриха плоча във връзка формалното започване на работите по рационализация на летището, която ще бъде изпълнена от "Ванси еърпортс ".

Той подсети, че 18 години нито един френски президент не е посещавал Сърбия, което по думите му е прекомерно дълъг интервал. "По време на визитата ще приказваме за общото ни минало, само че и за бъдещето ", сподели още той.

Макрон честити на сръбския народ успеха на Новак Джокович на Уимбълдън, като означи, че мачът е бил огромно спортно предизвикателство и че сръбският народ има за какво да се гордее с успеха.

"Очакваме доста в бъдеще ", съобщи на собствен ред сръбският президент Вучич на Макрон и акцентира, че възобновяване на другарството сред двете страни не би било сполучливо без упоритостта и силата на Макрон и желанието на Франция да се върне на Балканите.

"Това е единствено началото на нашето съдействие ", написа Вучич в "Инстаграм ".

Президентският аероплан на Макрон кацна на летището, ескортиран от три МиГ-а на сръбската войска. Той бе посрещнат и от френския дипломат Фредерик Мондолони, както и от чиновници на френската компания "Ванси Еърпортс ", която е концесионер на белградското летище.

Френският президент дойде в Сърбия без брачната половинка си Брижит. Заедно с него пътува и делегация от френски предприемачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР