Сръбският президент Александър Вучич посрещна днес френския си колега Еманюел

...
Сръбският президент Александър Вучич посрещна днес френския си колега Еманюел
Коментари Харесай

Макрон в Белград: Искаме заедно да отворим нова страница

Сръбският президент Александър Вучич посрещна през днешния ден френския си сътрудник Еманюел Макрон с самун и сол на белградското летище " Никола Тесла ", съобщи Танюг.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е пристигнал в Белград, с цел да обърне нова страница, да удостовери другарството и да гради нови партньорства със Сърбия.

" Искаме дружно да отворим нова страница ", сподели Макрон на летището, където с президента Александър Вучич откриха плоча във връзка формалното започване на работите по рационализация на летището, която ще бъде изпълнена от " Ванси еърпортс ".

Той подсети, че 18 години нито един френски президент не е посещавал Сърбия, което по думите му е прекомерно дълъг интервал. " По време на визитата ще приказваме за общото ни минало, само че и за бъдещето ", сподели още той.

Снимка: EPA

Макрон честити на сръбския народ успеха на Новак Джокович на Уимбълдън, като означи, че мачът е бил огромно спортно предизвикателство и че сръбският народ има за какво да се гордее с успеха.

" Очакваме доста в бъдеще ", съобщи на собствен ред сръбският президент Вучич на Макрон и акцентира, че възобновяване на другарството сред двете страни не би било сполучливо без упоритостта и силата на Макрон и желанието на Франция да се върне на Балканите.

" Това е единствено началото на нашето съдействие ", написа Вучич в " Инстаграм ".

Снимка: EPA

Президентският аероплан на Макрон кацна на летището, ескортиран от три МиГ-а на сръбската войска. Той бе посрещнат и от френския дипломат Фредерик Мондолони, както и от чиновници на френската компания " Ванси Еърпортс ", която е концесионер на белградското летище.

Френският президент дойде в Сърбия без брачната половинка си Брижит. Заедно с него пътува и делегация от френски предприемачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР