Сръбският президент Александър Вучич поиска от Агенцията за военно разузнаване

...
Сръбският президент Александър Вучич поиска от Агенцията за военно разузнаване
Коментари Харесай

Сърбия разследва шпионска афера

Сръбският президент Александър Вучич изиска от Агенцията за военно разузнаване да проверява възможна спекулация за шпионаж, в която съветски шпиони вербуват сръбски сътрудници, съобщи сръбският министър председател Ана Бърнабич, представена от локалните медии. „ Разговарях с президента Александър Вучич. Той разпореди на Агенцията за военно разузнаване да проверява случая. Нямаме всички данни. Ако всичко се окаже правилно, тогава това ще бъде сериозен проблем и проблем за нас “, съобщи Бърнабич пред „ Блиц “. Тя добави, че Вучич е свикал среща в качеството на главнокомандващ на сръбските въоръжени сили, с цел да ги осведоми за резултатите от следствието.

„ Блиц “ заяви, че съветският посланик и боен шпионин Георги Клебан е участник във видеозапис, на който се вижда по какъв начин дава пари на хипотетичен почитан сръбски чиновник. Клипът е оповестен в You Tube на 17 ноември, а достоверността му е доказана за „ Блиц “ от журналиста Христо Грозев в акаунта му в Tуитър. Грозев е проверяващ публицист в уеб страницата Bellingkat, разгласил разширена информация по отношение на българската диря в тази ситуация " Скрипал " (отравянето на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Англия през м.г.), напомня изданието.

Междувременно в.  " Бота Сот " заяви, цитирайки свои източници, че съветски разузнавачи са били сложили задача на екстремистки радикални групи в Македония да убият сегашния министър председател Зоран Заев при щурма на Народното събрание на 27 април 2017 година Тогава националисти нахлуха във Владата и пребиха редица политици, сред които Заев, който бе тогава народен представител от опозицията. Според изданието съветски шпионин с буквите В.Ф., дружно с Горан Живалевич - сръбски шпионин в Скопие, е ръководел интервенцията. Координацията е била осъществена няколко дни по-рано в малко обитаемо място по българското Черноморие, където имат вили чиновници на съветското военно разузнаване, известно като ГРУ, твърди " Бота Сот ".

ПРОГНОЗА

Президентът на Русия Владимир Путин не изключи опцията страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от Европейски Съюз, заяви ТАСС. Путин разяснява по време капиталовия конгрес " Русия зове! ", че несъгласията вътре в Европейски Съюз са се породили поради особеностите на разпределението на налозите. Според него забележителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отива в поддръжка на тези, които до момента не са достигнали несъмнено ниво на икономическо развиване. Според него става дума за десетки милиарди евро. " Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще доближат такова ниво на икономическо развиване, при което те ще престанат да получават грантове и разнообразни типове поддръжка от европейския бюджет, а ще би трябвало да заплащат по този начин, както прави Англия. И не съм уверен, че няма да им пристигна мислено, както стана със самата Англия, да излязат от Европейски Съюз ", сподели съветският водач. Путин дефинира така наречен съветска опасност като " небивалица на тези, които желаят да натрупат капитал от този мит, от ролята си на авангард в битката с Русия, да получават някакви бонуси и преференции, и това е явно за всички, в това число водачите на водещите европейски страни ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР