Сръбският президент Александър Вучич подписа днес договор за производството на

...
Сръбският президент Александър Вучич подписа днес договор за производството на
Коментари Харесай

В Сърбия ще произвеждат електрически автомобили

Сръбският президент Александър Вучич подписа през днешния ден контракт за производството на електромобил в Крагуевац, заяви сръбската телевизия РТС. Автомобилът ще е от вида Фиат панда, заяви вестник " Данас ".

,,Постигнат е контракт за финансиране на електромобил, който ще се създава в Крагуевац``, съобщи сръбският президент.

Изпълнителният шеф на компанията " Стелантис " Карлос Тавареш уточни, че договорът със Сърбия е съответен знак за сполучливата промяна на тази компания и прекосяването ѝ към нова технология.

Президентът на Сърбия посочи, че страната стартира през днешния ден изцяло нова епоха в вложенията и изцяло нова епоха в държанието си в бъдеще. Той показа, че още от началото на 2024 година ще стартира производството на един модел, който ще се създава в доста фабрики, а през третото тримесечие на същата година ще стартира производството на сръбски модел.

Вучич се срещна през днешния ден в постройката на президентството с управлението на компанията " Стелантис ". На срещата участва и министър председателят Ана Бърнабич.

Новият електромобил ще бъде предопределен за междинната класа, сподели Вучич и отбеляза, че новата инвестиция във фабриката в Крагуевац ще бъде от 190 милиона евро, като от републиканския бюджет ще бъдат заделени 48 милиона евро, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Стелантис " е мултинационална корпорация за произвеждане на коли, която бе образувана през 2021 година въз основата на обединение на италианско-американския конгломерат " Фиат-Крайслер Отомобайлс " и френската група ПСА (Groupe PSA).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР