Сръбският президент Александър Вучич откри международна конференция Двадесет години след

...
Сръбският президент Александър Вучич откри международна конференция Двадесет години след
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия може да прости, но не може да забрави агресията на НАТО

Сръбският президент Александър Вучич откри интернационална конференция " Двадесет години след бомбардировките на Югославия - уроци за европейската сигурност през 21 век ", оповестява ТАСС.

" Можем да извиним, само че не можем да забравим експанзията на НАТО , желаеме положителни връзки с НАТО, само че не желаеме да се причисляваме към НАТО, " сподели Вучич.

" Според статистиката захарта през последните десетилетия е умъртвила повече хора, в сравнение с барутът . В Сърбия обстановката е друга , дълго няма да бъдем страна с такава статистика. Емоциите не могат да бъдат избегнати , когато си спомните какъв брой деца починаха . Но това не значи, че не би трябвало да проучваме с здравомислещ разум всичко, което се случи ", изясни президентът.
 Сръбският президент Вучич съумя да напусне постройката на президентството
Сръбският президент Вучич съумя да напусне постройката на президентството

Държавният глава беше блокиран от протестиращи

Според него, през 1999 година експанзията против Югославия е била от изгода за доста играчи както в американската администрация, по този начин и в НАТО . " Сега светът се е трансформирал от биполярен на многополюсен , само че Мартин Лутер е прав, когато споделя, че насилието може да донесе единствено къса победа ", добавя той.

Вучич разяснява, че " вековните основи на спора не са изчезнали , в този момент имаме несъмнено гето за сърбите и за албанците. Страхувам се, че тази обстановка ще продължи , до момента в който с ърбите и албанците не схванат , че би трябвало да вземат решение личното си бъдеще . "

Сръбският президент добави, че н икакъв напън върху Сърбия няма да я принуди да изостави ползите си . " Ако някой мисли, че може да се притисне Сърбия, с цел да се откаже от своите ползи, то споделям ви, че подобен напън не съществува. "
 Войслав Шешел: Интеграция с Русия е гаранция за сигурност на Сърбия
Войслав Шешел: Интеграция с Русия е гаранция за сигурност на Сърбия

Сърбия желае своя тръба, в случай че България поддаде на западен напън, взимат газ от Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР