Сръбският президент Александър Вучич обяви в реч днес, че вчерашното

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви в реч днес, че вчерашното
Коментари Харесай

Вучич оттегля блокадата през уикенда

Сръбският президент Александър Вучич разгласи в тирада през днешния ден, че вчерашното решение за възбрана на придвижването в Белград през уикенда ще бъде оттеглено.  Президентът акцентира, че на среща през днешния ден с министър-председателсана Ана Бърнабич и с членовете на Комитета за публично здраве, и било решено да не бъде блокиран Белград, а да се приложат някои ограничаващи ограничения, които държавното управление ще разгласи на следващия ден.
На срещата Вучич е упорствал за строги ограничения, само че не е срещнал схващане.
Позовавайки се на епидемиологичната обстановка, Вучич акцентира, че през днешния ден е вторият най-труден ден след вчерашния и разказа ситуацията в столицата като " обезпокоително ", тъй като лечебните заведения стигат до лимита на потенциала си. През последните 24 часа, сподели той, са доказани 350 нови случая на ковид, а 11 пациенти са умряли. В сериозно положение се лекуват 111 интубирани пациенти.
Междувременно омбудсманът на Сърбия стартира през днешния ден инспекция на полицейските чиновници поради информация в медиите за несъразмерна приложимост на мощ от тяхна страна по време на митингите към Народното събрание.
За да бъдат тествани всички обстоятелства и условия от предходната вечер представители на професионалната работа на Омбудсмана възнамеряват да посетят белградското ръководство на полицията, където да беседват с задържаните през нощта лица, заяви МИА.
Служителите ще беседват и с полицейските чиновници и ще се срещнат с документите към обстоятелствата и събитията от нощта на 7 против 8 юли. Освен това ще участват и правосъдните съвещания на съда в Белград, който ще преглежда нарушаванията.
В свое изказване гражданският бранител прикани чиновниците на Министерство на вътрешните работи да употребяват полицейските си пълномощия и насилствените ограничения по метод, който подсигурява психическата и физическата цялост и да предприеме всички вероятни ограничения за попречване на насилието.
Омбудсманът моли към жителите и участниците в манифестации и митинги да показват позициите си по кротичък път без спорове и заличаване на имущество.
Вижте още:
Бунт против новите ограничения за ковид в Сърбия, пердах с полицията и навлизане в Народното събрание (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР