Сръбският президент Александър Вучич обсъди руско-сръбското стратегическо партньорство с Александър

...
Сръбският президент Александър Вучич обсъди руско-сръбското стратегическо партньорство с Александър
Коментари Харесай

Вучич обсъжда „руско-сръбско стратегическо партньорство“ с дясната ръка на Лавров

Сръбският президент Александър Вучич разиска " руско-сръбското стратегическо партньорство " с Александър Грушко , заместник-министър на външните работи на Русия.

Срещата се състоя в Белград и за нея осведоми съветското министерство на външните работи. Грушко е бил в Белград два дни - на 13 и 14 октомври. По време на престоя си в сръбската столица той е имал диалози със своя сътрудник Никола Селакович и вътрешният министър Александър Вулин.

" Бяха разисквани въпроси свързани с двустранното съдействие. Акцентът бе върху укрепването на руско-сръбското стратегическо партньорство в изискванията на увеличаващата се световна рецесия ", се споделя в документа на съветското Министерство на външните работи. В него се акцентира, че " фокусът на диалозите е бил и върху взаимната работа за гарантирането на непоклатимост на Балканите и следствията от западната борба ".

" Двете страни показаха желанието си за възстановяване на съдействието в доста и разнообразни области , както и продължаването на политическия разговор и връзката по линията на министерствата на външните работи ", се споделя още в документа публикуван от съветското министерство на външните работи.

На 23-ти септември Сърбия подписа съглашение с Русия за взаимни " съвещания " по външнополитически въпроси. Никола Селакович подписа съглашението дружно с съветския външен министър Сергей Лавров в границите на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където множеството западни делегации отбягваха съветския първи посланик поради нашествието в Украйна. Планът за съвещания се чака да продължи две години. В същото време медиите в Сърбия и Русия оповестиха, че сръбският президент Александър Вучич се е срещнал с Лавров в Ню Йорк и двамата са " подчертали взаимния фокус върху по-нататъшното динамично развиване на руско-сръбските връзки ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР