Сръбският президент Александър Вучич не изключва радикализация на протестите в

...
Сръбският президент Александър Вучич не изключва радикализация на протестите в
Коментари Харесай

Вучич не изключва радикализиране на протестите в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич не изключва радикализация на митингите в страната , оповестява ТАСС. " Те не могат да реализират победа на парламентарните избори , по тази причина чакаме още по-сериозни протестни дейности ", добавя той.

Вучич изясни, че няма да разреши на протестиращите да нарушават реда и закона . По време на съботния протест, протестиращи нахлуха в постройката на националната телевизия на Сърбия. Специалните елементи на жандармерията, които бяха пристигнали на мястото, ги изгониха от постройката. Вучич се обърна към хората о даде обещание, че всички участници в протестите ще бъдат изправени пред съда .

По време на президентското послание, протестиращите пробиха полицейския кордон и заобиколиха президентския замък , заявявайки, че няма да освободят президента от резиденцията. Когато служителите на реда от специфичните елементи стигнаха до постройката, уредниците на митинга стопираха митинга и се реалокираха към полицейския сектор, където са изпратени арестуваните протестиращи.
 Вучич готви послание към сръбския народ
Вучич готви послание към сръбския народ

След нахлуването в публичната телевизия през вчерашния ден

Насилствените демонстрации на част от опозицията през последните два дни демонстрират грозна картина от Белград, причинявайки огромни вреди на Сърбия, разяснява сръбският външен министър Ивица Дачич, представен от Б92.

За ръководителят на сръбската дипломация е неясно, че няма посолства и Европейски Съюз, които да са създали изказване за тези събития .

Дачич изяснява, че всичко това се случва в ден, в който би трябвало да бъде изпратено друго обръщение към света , за 15-тата годишнина от погрома на сърбите в Косово и Метохия. Вместо това, се появява известие, че в Сърбия има неустойчивост, рецесия, спорове, произшествия , добавя той.

Дачич е попитал президента на Сърбия, Вучич и чиновниците на министерството на външните работи, д али някой от западните посланици се интересува какво се случва с този митинг .
 Вучич: Протестите са водени от фашисти, хулигани и крадци Обновена
Вучич: Протестите са водени от фашисти, хулигани и крадци

Протестиращи блокираха централния вход на президентството

Отговорът е, че никой от тях не се е свързал с президентството или с министерството , даже когато са отправяни закани против президента и когато стачкуващите нахлуват в държавната телевизия, изяснява той.

" Никой даже не се е обадил по телефона нито на министерството, нито на президентството, за да пита най-малко какво се случва . Очевидно е, че тези хора имат някаква поддръжка от Запада ", добавя Дачич.

Осъждайки още веднъж демонстрациите, които се организираха през уикенда, Дачич акцентира, че е значимо да се разбере " дълбочината на тези проблеми " . Като очевидец на многочислени демонстрации в предишното, министърът дефинира последният митинг в Белград като нищожен.

Намерението на стачкуващите бе да трансформират властта , само че тази цел, не е реализирана , разяснява сръбският външен министър Ивица Дачич.
 Вучич: Сърбия може да елементарни, само че не може да не помни експанзията на НАТО
Вучич: Сърбия може да елементарни, само че не може да не помни експанзията на НАТО

Иска положителни връзки, само че не желае да се причислява към НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР