Сръбският президент Александър Вучич не е сигурен, че Сърбия в

...
Сръбският президент Александър Вучич не е сигурен, че Сърбия в
Коментари Харесай

Вучич все още против санкции срещу Русия

Сръбският президент Александър Вучич не е сигурен, че Сърбия в последна сметка ще би трябвало да наложи наказания против Русия. Това сподели той в понеделник по време на изявление в предаването на кирилица на TV Happy.

" Всички споделиха, че Вучич ще наложи наказания след изборите. Устояхме на натиска съвсем една година. Все още не съм сигурен, че ще наложим наказания. Бяхме ли щастливи, когато бяха наложени наказания против нас? Не . Да разрушаваме паметниците Чайковски, Достоевски и Толстой? " - попита сръбският водач.
 Вучич не изключва наказания против Русия, само че ги счита за нож с две остриета
Вучич не изключва наказания против Русия, само че ги счита за нож с две остриета

Сръбският водач чака идната зима да бъде доста по-лоша

Припомняме, че след началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна Вучич в послание към нацията след съвещание на Съвета за сигурност съобщи, че Сърбия поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация .

Президентът сподели, че републиката краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници . Той означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в източната част на Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев.

Както сподели Вучич в изявление за медиите на 10 ноември предходната година, Белград ще наложи наказания против Москва " единствено с дамоклев меч над главата ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР