Сръбският президент Александър Вучич коментира, че няма нито да се

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира, че няма нито да се
Коментари Харесай

Вучич скочи срещу двойните стандарти на ЕС спрямо Сърбия и Хърватия

Сръбският президент Александър Вучич разяснява, че няма " нито да се подиграва, нито да назовава нерешителен " " акта " на Слободан Праляк , т. е. самоубийството му през вчерашния ден пред Трибунала в Хага, оповестяват сръбските медии.

Праляк беше един от водачите на босненските хървати по време на войната в Босна през 1990-те години, наказан за военни закононарушения от трибунала.

 Почина босненският хърватин, погълнал отрова на процеса в Хага
Почина босненският хърватин, погълнал отрова на процеса в Хага

Слободан Праляк беше наказан на 20 година затвор през 2013 година

Той умря в болница скоро откакто " погълна отрова " в правосъдната зала - по време на четенето на присъдата на апелативния правосъден състав, която също по този начин разгласи тогавашното държавно управление на Хърватия за съизвършител в взаимно незаконно действие, ориентирано против мюсюлманите в Босна.

Вучич посочи, че все пак " има какво да каже на хората в Европейски Съюз по отношение на техните двойни стандарти и изказвания за Сърбия и Хърватия във връзка с последните правосъдни решения ".

Той уточни, че ще се опита да подчертае по време на среща през днешния ден с представители на страни членки на Европейски Съюз на какво е била изложена Сърбия и по какъв начин те от време на време " го играят слепи и глухи, а от време на време също и малко тъпи , когато става въпрос за някой различен ".

 Доживотен затвор за Ратко Младич за геноцид и закононарушения против човечеството Обновена
Доживотен затвор за Ратко Младич за геноцид и закононарушения против човечеството

Това постанови Трибуналът в Хага за закононарушенията в някогашна Югославия

Вучич съобщи, че след присъдата на хагския арбитражен съд през предходната седмица против ген. Ратко Младич " единствено изказвания, акцентиращи върху бъдещето и изразяващи почитание към всички жертви, без да се бяга от сложните тематики, биха могли да бъдат чути от Сърбия ".

" Какви бяха реакциите в района... никой не загатваше бъдещето. За страдание, те се занимаваха със Сърбия и сърбите ", акцентира сръбският държавен глава, като попита: " Как е допустимо, че всеки беше наказан за нещо с изключение на за закононарушение, осъществено против сърбите ? "

Според него " 95 % от жителите на Сърбия считат, че присъдата на Младич е противоправна, неприятна и не кореспондира с обстоятелствата ".

" Но какво би било, в случай че аз като президент бях излязъл пред обществеността и бях споделил, че съм срещу присъдата, че той е воин и че ще се опитаме да спорен правосъдното решение ", запита Вучич, явно имайки поради реакцията на Хърватия за присъдата на Ядранко Пърлич, оповестена през вчерашния ден от хагския арбитражен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР