Сръбският президент Александър Вучич каза, че е почти сигурен, че

...
Сръбският президент Александър Вучич каза, че е почти сигурен, че
Коментари Харесай

Сърбия няма да гласува за изключването на Русия от Съвета за сигурност

Сръбският президент Александър Вучич сподели, че е съвсем сигурен, че западните сили ще се опитат да изключат Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и уточни, че Сърбия няма да гласоподава за това, оповестяват сръбските медии.

" Сърбия няма да гласоподава за ограничение на правото на несъгласие или за изключване на Русия от Съвета за сигурност. Ние нямаме проблем с това ", акцентира нощес Вучич пред публицисти в Ню Йорк, осведоми Танюг. По думите му изключването на Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации би било злополука за Сърбия изключително по отношение на въпроса за Косово и Метохия, чиято самостоятелност и Белград, и Москва не признават.

Вучич написа в Инстаграм, че е споделил на съветския външен министър Сергей Лавров, че Сърбия се е заела да съблюдава Устава на Организация на обединените нации и Резолюция 1244 на Съвета за сигурност. В обявата сръбският държавен глава благодари на Москва за поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В последния ден от престоя си в Ню Йорк във връзка 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации отговаряйки на въпроса дали някой може да го сложи в позиция да избира сред Европейски Съюз и Косово, Вучич повтори, че Сърбия няма да се откаже от териториалната си целокупност и ще продължи по европейския си път. Сръбският президент разяснява още, че идната зима ще бъде сложна и по тази причина е значимо да се сътвори по-голям финансов буфер – тематика, която е разискал с ръководителя на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР