Сръбският президент Александър Вучич е написал писмо до американския си

...
Сръбският президент Александър Вучич е написал писмо до американския си
Коментари Харесай

Вучич пише писмо до Тръмп и се позовава на съюза от двете световни войни

Сръбският президент Александър Вучич е написал писмо до американския си сътрудник Доналд Тръмп, желае помощ за намирането на трайно и стабилно решение за Косово и Метохия , оповестява " Танюг ".

Вучич благодари на Тръмп за помощта на Съединени американски щати за пътя на Сърбия към участие в Европейски Съюз и " изключително на нашите старания за поддържане на мира и стабилността в Западните Балкани ".

" В своето общително писмо от 14 декември още веднъж подчертахте готовността на Съединени американски щати да оказват помощ в разговора сред Белград и Прищина, за да намерят решение на този древен проблем ", написа Вучич.
 Тачи подготвен на компромис със Сърбия
Тачи подготвен на компромис със Сърбия

Това е декларирал той в писмо до американския си сътрудник Доналд Тръмп

" Никой не се интересува повече от решение, в сравнение с моята страна , тъй като казусът с Косово и Метохия е тежко задължение, изключително за Сърбия и сръбската нация , ние сме ангажирани с разговор и сме подхождаме самоуверено и реалистично, като мислим за бъдещето на всички нас в Западните Балкани . отговорностите ни по съглашението от Брюксел ", написа Вучич.

" Сърбия обаче не може сама да реши този сложен проблем . Въпреки нашата подготвеност и религия, налозите, наложени от Прищина на сръбските артикули, са тежест и непреодолима спънка за продължение на разговора ", добавя той.

Сръбският президент изяснява на Тръмп, че " те освен вредят на сръбската стопанска система, само че са и също опасност за живота на сърбите в Косово и Метохия, чиито права би трябвало да пазиме ".

" Белград е подготвен да продължи разговора незабавно откакто Прищина анулира неразумната и нездравословна мярка ", добавя той.
 Разузнаването на Съединени американски щати предизвестява за евентуален спор на Балканите
Разузнаването на Съединени американски щати предизвестява за евентуален спор на Балканите

Русия ще се опита да употребява етническото напрежение и корупцията в района

" С това писмо желая още един път да подчертая решимостта си да обогатя връзките на нашите две страни и взаимни сили. Горд съм, че моята страна в двете международни войни се сражаваше за закона и правораздаването и че бяхме съдружници ", написа Вучич.

" Миналата година отбелязахме век, откогато сръбският байрак бе повдигнат над Белия дом, в чест на смелостта на Сърбия и на жертвите, направени по време на Първата международна война ", разяснява той.

" Искам още един път да ви поканя да посетите Сърбия като първи американски президент, който да направи това след съвсем 40 години ", добавя Вучич.

Той приключи писмото си със сърдечни поздрави , благопожелание за просперитета на Съединени американски щати и неговите жители и показва " дълбока признателност ".
 Вучич не чака скорошно решение за Косово
Вучич не чака скорошно решение за Косово

Той упрекна албанците, че не са склонни на компромиси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР