Сръбският президент Александър Вучич благодари на руския си колега Владимир

...
Сръбският президент Александър Вучич благодари на руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Вучич към Путин: Благодаря за приноса и желанието да помогнете на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич благодари на съветския си сътрудник Владимир Путин за персоналния му принос в развиването на руско-сръбските връзки. Това съобщи сръбският водач в четвъртък преди началото на договарянията в стеснен състав, предава TACC.

„Сърбия и Русия сме откровени другари. Искам персонално да Ви благодаря, уважаеми господин президент за това, че вложихте доста сила, работа, време, обич и почитание в развиването на сръбско-руските отношения“, сподели Вучич.

Сръбският водач означи, че съветският импорт в Сърбия е повишен с 30% през годината, сръбският експорт за Русия за същия интервал – с 4,1%.

„Сърбия е удовлетворена от военно-техническото съдействие с Русия. Благодаря Ви за Вашия принос и предпочитание да помогнете на нашата страна“, сподели Вучич, отбелязвайки, че Сърбия няма повече проблеми с изплащането на външния дълг. „Сърбия е благонадежден сътрудник на Руската федерация“, акцентира сръбският водач.

По-рано съветският президент Владимир Путин даде обещание да продължи да развива военно-техническо съдействие със Сърбия. „ От доста години оказваме помощ за подсилване на отбранителните качества на Сърбия: доставяме въоръжение и военна техника, подкрепяме техния ремонт и модернизация“.

В същото време съветският водач акцентира: „Ние високо ценим твърдия ангажимент на сръбското управление към политиката за опазване на неутралитета на страната“.

Гледайте НА ЖИВО конференцията на Путин и Вучич:

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР