Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че бомбардирането на СР Югославия

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че бомбардирането на СР Югославия
Коментари Харесай

Сръбският премиер за 20 г. от бомбардировките: Грешката беше на други, но ние трябва да простим

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи, че бомбардирането на СР Югославия е било " неточност на други, а не на жителите, които посред Европа в края на 20 век са станали жертви на тези, с които се бориха по време на двете международни войни ", съобщи Танюг.

" За общото ни бъдеще би било добре и те да осъзнаят това, да осъзнаят грешките на експанзията над почтено население ", сподели Бърнабич, откривайки конференция под надпис " Бомбардирането на СР Югославия - 20 години по-късно ".

Премиерът сподели, че никой не трябва да изрежда на Сърбия грешките от предишното, тъй като страната знае, че не е безгрешна, само че бомбардирането е било неточност на други.

" Но Сърбия би трябвало да се опита да елементарни, тъй като единственият път да осъществяваме целия си капацитет, а имам вяра, че имаме доста капацитет, е да се обърнем към бъдещето, партньорството и съдействието ", сподели министър председателят.

Тя акцентира, че Сърбия в никакъв случай няма да не помни приятелите, които са били на нейна страна, когато беше най-трудно, само че ще продължи да гради мостове към тези, с които през 1999 година не се разбра, а с които през днешния ден е непосредствен сътрудник, както и с тези, с които и през днешния ден не се схваща.

" Само по този начин можем да изградим просперираща и съвременна Сърбия ", сподели тя.

Ана Бърнабич акцентира, че Сърбия не трябва да не помни 1999 година, жертвите, разрушените мостове и заводи, както и всичко това, за което по това време бе фиктивен повече от обидният термин " странична вреда ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР