Сръбският премиер Ана Бърнабич предупреди днес, че всеки министър е

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич предупреди днес, че всеки министър е
Коментари Харесай

Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи

Сръбският министър председател Ана Бърнабич предизвести през днешния ден, че всеки министър е задължен да води контрактуваната политика и добави, че министрите, които не са в положение да го вършат, са "свободни да изоставен " сръбското държавно управление, съобщи организация Бета.

Реагирайки на изказването на министъра на нововъведенията в сръбското държавно управление Ненад Попович, че "Брюкселското съглашение /с Прищина/ е мъртво и към този момент няма европейска интеграция на Сърбия ", министър председателят сподели, е с това Попович е изразил мнение, "директно противоположно на визията на държавното управление, чийто член е той ".

"Напомням, че той като министър без портфейл не е способен нито за Брюкселското съглашение, нито за оценката му, нито за европейската интеграция. Такива изказвания може да прави като ръководител на своята партия, само че никога не от името на държавното управление ", сподели министър председателят.

Ана Бърнабич добави, че първото изречение в експозето й, т.е. в програмата на държавното управление, призната от Народното събрание, когато гласоподава за нейния кабинет, по отношение на външната политика на Сърбия, е че Европейски Съюз остава "наш стратегически приоритет и цел ".

"Това е недвусмислената политика на държавното управление и в никакъв случай не е поставяна под въпрос. Сърбия върви устойчиво по европейския път ", сподели министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР