Сръбският премиер Ана Бърнабич е подала оставка пред президента Александър

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич е подала оставка пред президента Александър
Коментари Харесай

Бърнабич подала оставка, Вучич отказал да я приеме


Сръбският министър председател Ана Бърнабич е подала оставка пред президента Александър Вучич след тежък скандал сред нея и министъра за нововъведения и технологии Ненад Попович. Държавният глава отказал да одобри оставката с думите: Това няма по какъв начин да стане!

Скандалът избухнал по време на вчерашното държавно съвещание, а самата Бърнабич призна за него пред публицистите. Повод за тежките реплики са фотоси, на които са изобразени хомосексуални фамилии. "Без подозрение това бе един от най-трудните ми дни откогато управлявам кабинета от 2016 година", призна Бърнабич пред в. "Вечерне новости".

Според сръбската преса Бърнабич е била атакувана и от други министри - Зорана Михайлович и Ядранка Максимович. По време на разногласията са били "разменени много неприятни реплики".

"За Сърбия не би трябвало да има значение кой каква вяра изповядва, кой каква полова ориентировка има или пък, на коя етническа общественост принадлежи. Трябва да вървим напред дружно, в една посока, с цел да наваксаме изгубеното време", сподели още Бърнабич и разясни, че е имала диалог с президента.

"И този път разговаряхме за ситуацията в страната. Той ме попита по какъв начин се усещам след всичко, което стана по време на държавното съвещание, а и преди този момент. Имам неговото цялостно схващане и поддръжка. Според мен, това е най-важното и поради това си коства да продължа борбата за страната", сподели още Бърнабич, която не крие своята хомосексуалност.

Сръбският министър на защитата Александър Вулин твърди, че по време на съвещанието на кабинета, Бърнабич не е подавала оставка, само че призна за тежък спор сред нея и Ненад Попович. „ Всеки има право на своя позиция и мнение, само че ние сме длъжни да имаме една политика ”, сподели Вулин. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР