Сръбският посланик в Черна гора Владимир Божович е обявен за

...
Сръбският посланик в Черна гора Владимир Божович е обявен за
Коментари Харесай

Черна гора обяви сръбския посланик за персона нон грата

Сръбският дипломат в Черна гора Владимир Божович е разгласен за личност нон грата и е помолен да напусне Черна гора, заяви черногорското външно министерство.

"Съгласно членове 9 и 41 от Виенската спогодба за дипломатическите привилегии и имунитет, Министерството на външните работи на Черна гора през днешния ден разгласи посланика на Република Сърбия в Черна гора Владимир Божович за личност нон грата и го помоли да напусне Черна гора ", се споделя в изказването.

Обяснението за сходна стъпка е "продължителна и непрекъсната интервенция във вътрешните работи на Черна гора, държание и изказвания, несъвместими с нормалните и допустими стандарти за осъществяване на дипломатическата функционалност ".

Официална Подгорица твърди, че Божович неведнъж е бил предупреждаван устно и документално за неприемливото си държание.

"Вчера дипломат Божович назова противозаконното и нелегитимно заседание от 1918 година освободително и свободна воля на черногорския народ, което за следващ път по най-прекия метод омаловажи страната, която му обезпечи дипломатическо гостолюбие ", се споделя в изказването на външното министерство на Черна гора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР