Сръбският посланик в България най-вероятно ще бъде извикан в Министерството

...
Сръбският посланик в България най-вероятно ще бъде извикан в Министерството
Коментари Харесай

Захариева: Ще привикаме сръбския посланик да обясни за скандала с бг разузнаването

Сръбският дипломат в България най-вероятно ще бъде извикан в Министерството на външните работи, с цел да даде пояснение за изявлението на непосредствен до президента Александър Вучич народен представител, който насочи обвинявания против страната ни. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева.
Тя се надява, че казаното от Милован Дрецун, че България има мощно разследващо наличие в Сърбия, е персонална позиция на сръбския народен представител, а не публична.

„ Чух се с посланика ни в Белград Радко Влайков. Постоянно получаваме информация от там. Най-вероятно ще извикаме сръбския дипломат на равнище шеф “, сподели Захариева.

„ Надявам се, че това е персонално мнение на депутата, а не публична позиция. Тези нелепи обвинявания по никакъв метод не дават отговор на положителния дух, който съществува в връзките сред двете страни “, сподели Захариева и подсети на Белград, че София е един от най-големите поддръжници на сръбската евроинтеграция.

Председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун насочи през вчерашния ден тежки обвинявания против България по националната телевизия. " Искам да Ви напомня, че наскоро аз персонално оповестих обществено, че в Скопие е образуван и замаскиран разследващ център, където има шпиони от прилежащите страна като България, Хърватия, Северна Македония.... В Сърбия България има извънредно мощно разследващо наличие ", акцентира още Милован Дрецун, който се смята за един от най-близките сътрудници на президента Вучич.

В продължение на 12 минути той непрестанно внушаваше, че България стои зад последния скандал, в който съветски разузнавач дава пари на върховен сръбски служител.

По този мотив Захариева разяснява, че: „ На публикуваното видео не виждам български шпионин да вербува сръбски, това го прави друга страна “.

Шпионският скандал в Сърбия докара до изключително съвещание на Съвета за национална сигурност към президента Александър Вучич, което се организира късно нощес. След края му той съобщи, че Белград няма да промени политиката си по отношение на Русия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР