Сръбският политик от Косово Оливер Иванович вероятно е бил убит

...
Сръбският политик от Косово Оливер Иванович вероятно е бил убит
Коментари Харесай

Оливер Иванович убит от агент на ЦРУ?

Сръбският политик от Косово Оливер Иванович евентуално е бил погубен от човек на Централно разузнавателно управление на САЩ , оповестяват B92 и други сръбски медии.

Президентът на Сърбия Александър Вучич загатва, че зад убийството стои Флорим Еюпи . Тази информация провокира мощна реакция от представители на Косово , в това число и от някогашния юрист на Еюпи, Махмут Халими, който отхвърля изказванията. След изказването на Вучич на конференция, Халими удостовери, че Еюпи се е предал на немските управляващи.
 Косово с интернационална заповед за арест на сръбски водач
Косово с интернационална заповед за арест на сръбски водач

Заповедта се основава на " съществени съмнения ", че Милан Радойчич

" Да, Флорим Еюпи срещна немската полиция с обстоятелството, че сръбски медии оповестяват, че е забъркан в убийството на Оливер Иванович , което няма нищо общо с истината ", акцентира юристът.

В същото време шведски арбитър разкри, че упоменатият от Вучич мъж е бил обучаван от Централно разузнавателно управление на САЩ. Кристер Карпхамар, който е разследвал бомбената офанзива против рейс до град Подуево в Косово през 2001 година, изясни, че знае за Еюпи от задържането му през 2001 година

" Не мога да злоупотребявам дали Флорим Еюпи е забъркан в убийството на Оливер Иванович, само че мога да кажа, че той е бил определен и обучаван от Централно разузнавателно управление на САЩ ", изясни Карпхамар и добави, че за първи път е схванал, че е от Централно разузнавателно управление на САЩ на 14 май 2001 година, когато мистериозно е избягал от американската военна база " Бондстийл " на територията на Косово.

Не е известно по кое време и по какъв метод Централно разузнавателно управление на САЩ е вербувал Еюпи . По време на войната той не е бил на територията на Косово и Метохия, а е бил забъркан в незаконни дейности в Германия, в това число обири, изнудване и наркотрафик.
 Косово забрани на всички сръбски публични лица достъп до територията си
Косово забрани на всички сръбски публични лица достъп до територията си

Заради " хибридните закани " от Белград към Прищина

Той е обвинен в присъединяване в група , провела разгром против сърби в Косово през 2004 година, а също по този начин и в убийството на сътрудници на първия президент на Косово Ибрахим Ругова.

Малко преди убийството на Оливер Иванович на 16 януари 2018 година, съгласно сръбското разузнаване, Еюпи е дошъл в Косово от Тирана, а по-късно е отпътувал за Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР