Сръбският патриарх Ириней е бил хоспитализиран днес, след като е

...
Сръбският патриарх Ириней е бил хоспитализиран днес, след като е
Коментари Харесай

Сръбският патриарх Ириней е заразен с коронавирус след погребението на митрополит

Сръбският патриарх Ириней е бил приет в болница през днешния ден, откакто е дал позитивна проба за ковид, заяви Ройтерс, като се базира на канцеларията на патриарха.

Деветдесетгодишният Ириней е бил подложен на обикновен тест и остава без признаци и в чудесно здраве, се споделя в известието, в което се прецизира, че " Негово Светейшество е приет в болница в Ковид болница в Белград ".

В неделя сръбският патриарх участва на погребението на митрополит Амфилохий, най-старшия свещеник на Сръбската православна черква в Черна гора, който умря от Ковид-19. На погребението се събраха хиляди вярващи, доста от които без маски.

Йоаникий, различен почитан черногорски свещеник, който също участва на погребението, беше диагностициран с " лека пневмония ", оповестиха от епархията му във вторник.

На погребението участваха още номинираният за министър председател на Черна гора Здравко Кривокапич, сръбският президент Александър Вучич и Милорад Додик, сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР