Сръбският министър за европейска интеграция Ядранка Йоксимович заяви, че Сърбия

...
Сръбският министър за европейска интеграция Ядранка Йоксимович заяви, че Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия вече преговаря с ЕС по по-строга методология

Сръбският министър за европейска интеграция Ядранка Йоксимович съобщи, че Сърбия следи от близко диалозите в границите на Европейски Съюз за смяна на методологията за присъединение, като акцентира, че в случай че е належащо, страната ще се приспособява.
„ Нямаме нищо срещу, в случай че Европейски Съюз има нови хрумвания, които биха подобрили качеството на процеса на присъединение. Но би било необичайно и не доста заслужено, в случай че разпоредбите на играта се трансформират по време на самата игра “, сподели Йоксимович.
На вчерашната междуправителствена конференция в Брюксел тя съобщи, че Сърбия е единствената страна, почнала договаряния по " по-строга методология ", която се отнася до започване на договаряния с отваряне на главите за върховенството на закона и глава 35 за следене на използването на Брюкселското съглашение. Тя уточни, че началото на договарянията с глави 23 и 24 е " първото преразглеждане на методологията за присъединение ".
„ Условията биха могли да са доста по-трудни от тези, при които Сърбия договаря сега. Не се оплакваме, деликатни сме и ще се приспособяваме. Аз персонално считам, че новата методология не може да се приложи към страни, които към този момент са дълбоко в процеса на присъединение “, съобщи Йоксимович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР