Сръбският министър Ненад Попович, отговарящ за иновациите и технологичното развитие,

...
Сръбският министър Ненад Попович, отговарящ за иновациите и технологичното развитие,
Коментари Харесай

Натиск от Сърбия с искане да се откажем от признаването на Косово

Сръбският министър Ненад Попович, отговарящ за нововъведенията и софтуерното развиване, прикани " държавното управление на България да преразгледа решението си за признание на лъжливата страна Косово ". Това стана по време на формалната среща на Попович с министъра на стопанската система Емил Караниколов. Двама участваха в Третата сесия на смесената Българо-сръбска междуправителствена комисия за икономическо съдействие в София. Попович даже изиска " Караниколов да съобщи това обръщение на сътрудниците си от държавното управление ".
" Ще употребявам тази опция да предадете на Вашето държавно управление, по този начин както вършат доста страни и то да преразгледа признаването на лъжливата страна Косово. Ние сме надълбоко уверени, че нарушаването на интернационалното право при което се стига до основаването на сходно нещо на Балканите, не е в интерес на мира и икономическото развиване ", сподели още Попович, чието изявление бе публикувано от държавната организация в Белград " Танюг ", съобщи БГНЕС.
Според Попович, " Косово е неделима част от Сърбия, според резолюция 1244 на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации и според Конституцията на Сърбия ". " През 2008 година българското държавно управление призна така наречен самостоятелност на лъжливата страна Косово. Извършеното от косовските албанци и тяхното решение да разгласят лъжлива самостоятелност бе незаконно и в несъгласие с интернационалното право. Днес доста страни по света схващат този факт и през последните 2 години 17 страни са отдръпнали признаването на тази лъжлива страна ", сподели още Попович.
Според Танюг " Караниколов е заречен да съобщи това обръщение на сътрудниците си в държавното управление и добавил, че страната ни схваща " тяхната болежка ". " България е една от страните, които ви схваща, тъй като и нашата страна в предишното е била разграничена заради политически и други аргументи. Много добре осъзнаваме какво значи да ви разделят от вашите братя и и сестри ", споделил още Емил Караниколов.
Косово разгласи самостоятелност през февруари 2008 година. До момента над 100 страни, в това число и България, са признали независимостта на Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР