Сръбският министър на външните работи Никола Селакович осъди решението на

...
Сръбският министър на външните работи Никола Селакович осъди решението на
Коментари Харесай

Белград: Прищина готви ад за местните сърби

Сръбският министър на външните работи Никола Селакович осъди решението на Косово, което от 1 август ще смята документите, издадени от сръбските управляващи, за невалидни на своята територия . Това оповестява N1info.

Според министъра косовските управляващи " безусловно приготвят пъкъл през идващите дни " за живеещите там сърби. " Ситуацията е извънредно сложна поради интернационалните и районните условия ", сподели Селакович и добави, че президентът Александър Вучич ще се срещне с представители на сърбите от Косово и Метохия .

Селакович подсети, че " едностранното решение [на косовския премиер] Албин Курти скоро ще влезе в действие, а сходни дейности в никакъв случай не са довели до нищо положително ". Той не посочи какви стъпки ще предприеме Белград.

По-рано косовските управляващи оповестиха, че от идната седмица сръбските жители, които ще влизат на територията на републиката, ще получават краткотраен документ за прекосяване на границата, а сръбските документи ще се смятат за невалидни. Прищина съобщи, че това решение е в отговор на Белград, който не признава издадените на Косово удостоверения.

Вучич разгласи също, че от 30 септември Прищина възнамерява да забрани влизането в Косово със сръбски вътрешни документи, както и с коли със сръбски номера. Според президента Прищина желае по този метод да реализира " прогонване на сърбите " и възнамерява нахлуване против Северно Косово. Той дава обещание " здравомислещ, само че убийствено прецизен и достоверен " отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР