Сръбският министър на отбраната Небойша Стефанович обяви, че се обмисля

...
Сръбският министър на отбраната Небойша Стефанович обяви, че се обмисля
Коментари Харесай

В Сърбия отново заговориха за връщането на задължителната военна служба

Сръбският министър на защитата Небойша Стефанович разгласи, че се обмисля връщането на наложителната военна работа в Сърбия. Той обаче акцентира, че не може да подсигурява взимането на сходно решение до края на тази година, тъй като „ има доста аспекти, които би трябвало да бъдат взети под внимание “, цитира думите му македонското електронно издание „ Курир “.

„ Работим върху въпроса и това е действителна потребност на армията, имаме потребност от повече бойци. Нашият Генерален щаб изрази мнението си за какво се нуждаем от постоянна военна работа “, сподели Стефанович, представен от организация " Фокус ".

Той добави, че желанието е да се стартира сериозна полемика. Според думите му министерството приготвя нормативни, законови решения и подзаконови актове. В същото време се водят диалози с Генералния щаб, с цел да може - в случай че се вземе решение в тази посока, да се ревизира дали има задоволително казарми, дали оборудванията са подготвени за настаняване на бойци и дали има задоволително хора за тяхното образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР