Сръбският министър на отбраната Александър Вулин каза днес по адрес

...
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин каза днес по адрес
Коментари Харесай

Сръбският министър на отбраната: Пендаровски да си мълчи за Сърбия

Сръбският министър на защитата Александър Вулин сподели през днешния ден по адрес на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че това по какъв начин Сърбия ще реши " вътрешния си проблем с Косово " не е тематика за него, както и че откакто мълчи за " велика Албания ", би трябвало да мълчи и за Сърбия, съобщи Танюг.

" Ако концепцията за разграничение е грозна и недостойна за 21 век, той може да отдръпна признаването на Косово при започване на 21 век, или да осъди експанзията на НАТО против СР Югославия в самия завършек на 20 век, която докара до етническо пречистване на сърбите в Косово и Метохия ", съобщи Вулин, разяснявайки изказването на президента Пендаровски, че концепцията за промяна на границата сред Белград и Прищина е немислима, представен от Българска телеграфна агенция.

Вулин съобщи, че Пендаровски дължи на Сърбия почитание, само че още повече е задължен да каже на своя народ какво мисли за концепцията на Хашим Тачи и Еди Рама за обединяване на албанците във " велика Албания ".

" Да не би Пендаровски да е пропуснал, че на картата на " велика Албания " се намира половината от Северна Македония? Ако не е видял тази карта, дано да му я покаже ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, той я демонстрира на драго сърце и пред камерите. Ако мълчи за " велика Албания ", да мълчи и за Сърбия ", акцентира Вулин.

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски сподели по-рано, че концепцията за замяна на територии и за промяна на границата сред Белград и Прищина е немислима и колкото може по-скоро би трябвало да престанат приказките за това. По думите му това е архаична концепция, която не принадлежи на 21 век и не може да се случи нищо по-страшно от това в случай че някой в действителност възнамерява да осъществя подобен план. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР