Сръбският член на Тристранното председателство на Босна и Херцеговина Милорад

...
Сръбският член на Тристранното председателство на Босна и Херцеговина Милорад
Коментари Харесай

Лидерът на босненските сърби: Сребреница е измислен мит

Сръбският член на Тристранното председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик направи следващо изказване, което провокира реакции в района. Той акцентира, че историята за геноцида в Сребреница е " мит ", който бошняците се пробват да наложат, оповестява македонското електронно издание МКД.
Додик бе безапелационен – събитията в Сребреница демонстрират " ужасните премеждия, цялата Голгота и свирепост на войната ". В тази връзка той съобщи, че всяко закононарушение, което е осъществено, би трябвало да бъде осъдено.
" Бошняците се пробват да изградят мит за Сребреница. Това е фиктивен мит, не съществува ", означи Додик пред пресата преди началото на конференцията за действителност и операция на събитията в Сребреница, която се организира в Баня Лука.
Според Додик е невероятно истината за Сребреница да се концентрира само върху интервал от седем дни. " Това измислиха някогашният висш представител в БиХ Пади Ашдаун и други от интернационалната общественост ", безапелационен бе Додик, като разясни, че точно Ашдаун е инициирал историята за Сребреница.
" Факт е, че Сребреница не беше тематика до идването на Пади Ашдаун в БиХ... Изведнъж всички си спомниха за нея ", напомни сръбският член на Тристранното председателство.
Той съобщи, че сърбите са преследвани за събитията от войната, само че не и бошняците, отбелязвайки образеца с оправдания Насер Орич. " Тогава не можем даже да приказваме за правдивост или помиряване тук ", предизвести Додик.
Клането в Сребреница беше едно от най-кървавите събития през войната в Босна. При него са избити над 8000 босненски мюсюлмани. Това е най-мащабното изтребване на хора в Европа след приключването на Втората международна война. Впоследствие Организация на обединените нации го афишира за геноцид. В обръщението си пред публицистите Додик не загатва думата " геноцид ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР