Сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик

...
Сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик
Коментари Харесай

Милорад Додик призна, че агенции подслушват посланика на САЩ в Босна и Херцеговина

Сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик намерено призна на партийна среща през вчерашния ден, че организации от Република Сръбска /РС/ са подслушвали американския дипломат в Босна и Херцеговина Майкъл Мърфи, оповестява вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция. Това самопризнание бе направено в деня, когато дипломат Мърфи се срещна в Баня Лука с министъра на вътрешните работи на Република Сръбска и съпартиец на Додик Драган Лукач.

" Сега и ние ги подслушваме, освен те нас. Знам защо приказват. Само преди пет-шест години това не беше допустимо. Не можехте и да помислите, че се подслушва американският дипломат. Сега единствено кликаме и знаем какво прави ", сподели Додик.
 
" Посланик Мърфи се срещна с министъра на вътрешните работи на районен съд Драган Лукач и началника на полицията на районен съд Синиша Кострешевич, с които разиска обстановката със сигурността в районен съд, върховенството на закона и смисъла на битката против корупцията за бъдещето на районен съд и цяла Босна и Херцеговина ", оповестиха от посолството на Съединени американски щати няколко часа преди Додик да признае, че е американският дипломат е подслушван.

Милорад Додик е под глобите на Съединени американски щати заради дейностите му за дестабилизиране на Босна и Херцеговина. Както означи по-рано тази година американското министерство на финансите, Додик заплашва да отдели районен съд от институциите на федерацията, подкопава босненските институции и заплашва териториалната целокупност на страната. В допълнение към подривните си дейности Додик е употребявал формалната си позиция в Босна и Херцеговина, с цел да натрупа персонално благосъстояние посредством подкупи и други форми на корупция, допълват от американското министерство на финансите.

Американските служби оповестиха във вторник, че съветският олигарх Константин Малофеев е финансирал предизборните акции на Милорад Додик и неговата партия Съюз на самостоятелните социалдемократи, добавя и " Данас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР