Сръбският бизнесмен Драган Шолак - основател на United Group, която

...
Сръбският бизнесмен Драган Шолак - основател на United Group, която
Коментари Харесай

Основателят на собственика на БТК купи елитен английски футболен клуб

Сръбският предприемач Драган Шолак - създател на United Group, която е притежател на БТК и " Нова телевизия ", купи контролния пакет акции в британския първокласен футболен клуб " Саутхемтън ". Според източници на Sky договорката е на стойност 100 млн. паунда, против които ще получи 80% от акциите на клуба от южния бряг. Шолак няма да бъде едноличен притежател на клуба, като с изключение на сърбина, в договорката вземат участие и компанията на някогашния състезателен шеф на " Брентфорд " Размус Аркенсен и Хенрик Крафт от Sport Republic.

Очакванията са Аркенсен и Крафт да се занимават с ежедневните проблеми в клуба, като Шолак ще е виновен за финансирането на " Саутхемптън ". " Ние ще бъдем деен и зает притежател, само че няма да започваме никакви революции. Бяхме привлечени от " Саутхемптън ", тъй като това към този момент е добре ръководен клуб, който следва ясно дефинирана тактика ", сподели ръководителят на Sport Republic Хенрик Крафт, говорейки за първи път като част от новия модел на благосъстоятелност на клуба.

Сегашният изпълнителен шеф на " Саутхемптън " Мартин Семменс ще остане на позицията си, като упованията са и немският треньор Ралф Хазенхютъл също да резервира работата си. Досегашният притежател, китайският предприемач Гао Джи Шенг, искаше да се раздели с пакета си акции от месеци насам.

Шолак популяризира публично изказване, в което изрича задоволството си от завършването на договорката. " Моите сътрудници и аз имаме опит в дълготрайни вложения в спортната и развлекателната промишленост и Sport Republic е учредена, с цел да комбинира този опит и да даде нещо неповторимо за пазара ", декларира той. " Саутхемптън " има толкоз доста от качествата, които търсихме в огромна спортна организация. Той има страховит мениджърски екип, чудесно развиване на гении, надарени тимове, които играят атрактивен футбол, и отдадена фенска база ", прибавя той.
Реклама Тръгва ли " Саутхемптън " по пътя на " Манчестър сити "?
От изказванията на новите притежатели излиза наяве, че проектът им за нахлуване в спортните среди не се изчерпва с пазаруването на " Саутхемптън ". " Докато " Саутхемптън " е първото придобиване на Sport Republic, ние чакаме да последват повече вложения през идващите години. Нашата упоритост е да изградим портфолио от дялове с огромно въздействие във футболни клубове и други спортни активи по целия свят. В същото време ще влагаме и в компании за спортни технологии в ранен стадий и ще използваме нашето портфолио, с цел да ускорим развиването на тези компании ", се споделя в изказването на Крафт.

Това съществено прилича модела, който притежателите на " Манчестър сити " - City Football Group, развиват от години насам. City Football Group, която е благосъстоятелност на шейхското семейство на Абу Даби, има няколко разнообразни клуба по света, измежду които с изключение на " Манчестър сити " личат имената на " Ню Йорк сити " ФК в Major League Soccer (американската елитна футболна лига), втородивизионния испански клуб " Жирона " и " Мумбай сити " ФК.

По този метод още една компания, която е подкрепена от Шолак, ще стартира всеобщи придобивания на компании по света. United Group, която е учредена от него и е притежател на БТК, стартира да изкупува дребни самостоятелни снабдители на интернет в България, измежду които Net 1, " Нетуоркс ", " КомНет " и " Телнет ". Групата сега е мажоритарна благосъстоятелност на основания във Англия фонд BC Partners, а Шолак държи 39%.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР