Сръбските власти връчиха протестна нота на изпълняващия длъжността посланик на

...
Сръбските власти връчиха протестна нота на изпълняващия длъжността посланик на
Коментари Харесай

Белград връчи протестна нота на Загреб заради антисръбски демонстрации

Сръбските управляващи връчиха протестна нота на изпълняващия длъжността дипломат на Хърватия в Белград поради антисръбски демонстрации в Загреб, оповестяват от сръбското министерство на външните работи, представени от БГНЕС.
Според информацията по време на акция на Автохтонната хърватска партия в Загреб нейни последователи са викали усташки и антисръбски апели пред постройката на Сръбския национален съвет. Бил е изгорял и брой на сръбския всекидневник „ Новости “.
„ Министерството на външните работи счита, че подобен случай, осъществен от неофашистка група от Хърватия в наличието на чиновници на Министерство на вътрешните работи, съставлява образец за подбудителство към етническа омраза и заплашване на сръбското етническо малцинство в Хърватия, опит за преразглеждане на историята и възвеличаване на усташкото придвижване “, се споделя в известието от Белград.
В него се акцентира също, че Сърбия желае следствие на случая и чака Загреб в бъдеще да предотвратява сходни произшествия в полза на добросъседските връзки сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР